Blogs & DIY’s

De meest recente blog:

Inspiratietips voor de ideale tuinstoel

De bloesem aan de bomen (ik veeg me suf op het moment), de flipflops uit de kast, de tegels weer schoongemaakt, de eerste koffietjes in de hangstoel zijn een feit en de konijnen doen weer vreugdesprongetjes in de tuin. Yes het is weer lente!

Je kent het vast wel, de eerste zonnestralen schijnen je tuin in en de paniek breekt los. Wie, hoe, wanneer kan ik mijn tuin lenteklaar maken? En dan richten we een blik op de tuinmeubelen en zien we dat ze toch echt hun beste tijd hebben gehad. Wanneer leer ik het nou om gewoon netjes een hoes om de tafel en loungeset te doen? Dat moment is ergens als de lekkerste koffietjes in de ochtend van buiten naar binnen verplaatsen, omdat je anders binnen no time ice coffee hebt. Of aan de konijnen ziet, dat de vacht weer dichtgroeit om de winterkou aan te kunnen. Nou ik leer het dus nooit schijnbaar. Met als gevolg dat ik regelmatig mijn tuinmeubelen moet vervangen.

Zo ruilde ik de DIY palletbank van vorig jaar al in voor een nieuwe bamboe tuinset en staat mijn tuintafel op instorten. Deze wiebelt mee als iemand aan de andere kant van de tafel zijn vlees snijdt. Dus we zitten al schokkend en bijna zeeziek aan tafel van het heen en weer gedeins. Dus tijd voor oriëntatie op een nieuwe eettafel en tuinstoelen. Ik start met de stoelen. Gelukkig is er dan Vintagelab15. Al jaren bestel ik er met veel plezier stoelen voor binnen en buiten, voor mezelf maar ook veel voor mijn interieurklanten. Goede kwaliteit stoelen tegen een mooie prijs, genoeg wisselend assortiment en een prettige service.

De tuinstoel van 15 jaar geleden is niet meer te vergelijken met wat voor tuinstoelen er tegenwoordig gemaakt worden. De tuinstoel van nu is een stoel, die net zo goed binnen als buiten verantwoord staat. Dat kun je niet zeggen van de teakhouten verstelbare stoelen van vroeger, of de plastic witte stoelen die nu iedereen bij een verbouwing binnen heeft staan. Ja ja, mogen ze toch nog een keer naar binnen die old school stoelen, niet kapot te krijgen, dat dan weer wel.

De tuinstoel van nu is stylish en is meestal gemaakt van propyleen, waardoor hij bestand is tegen alle weersomstandigheden. Nou ja bijna alle, want een heftige storm of flinke Zuidwesten wind vinden deze stoelen niet tof. Ze gaan er dan ook maar even bij liggen om dekking te zoeken.
Ze zijn wat lichter qua gewicht in vergelijking met de zware stoelen van jaren geleden. Dat maakt ze bijvoorbeeld flexibel in het even aanschuiven bij je loungehoek of binnen bij een etentje.

Omdat ze in allerlei kleuren en modellen verkrijgbaar zijn, kun je ze speels mixen. Ik koos voor wit. Altijd goed en dat past het beste bij de rest van mijn interieur. Bovendien trekt wit geen warmte aan, niet al te onbelangrijk. Ik heb gekozen voor de modellen Noor en Flinder, die beiden van propyleen zijn gemaakt en een open structuur hebben op het rugvlak. Dit zorgt voor een ruimtelijk effect en bij 30 graden behoud je gewoon lekker een droge rug ;). Voor wat extra zitcomfort kun je er een kussen in leggen. Alhoewel ik dat niet per se nodig vind. De stoelen zijn gemaakt voor actief zitten, dus eten, werken, borrelen, enzovoort. Na een paar borrels kun je voor het passief zitten altijd nog besluiten door te schuiven naar je lounge zithoek of naar binnen.

Ik vind het leuk en mooi om de sfeer van binnen door te trekken naar buiten. De huidige producten en materialen van nu doen hier enthousiast aan mee. Zo haal je dus niet alleen het type tuinstoel naar buiten, die ook binnen prima staat. Ook de vloerkleden gaan mee naar buiten, in andere materialen zoals bijvoorbeeld plastic, vinyl en sisal. De sfeer is in ieder geval hetzelfde als binnen. Datzelfde geldt voor buitenverlichting. Daarin is heel veel verkrijgbaar wat op zonne-energie werkt. Je tuin is dan, net als je huis, gezellig voorzien van sfeerverlichting in de avond. Het buitenservies, gemaakt van melamine en bijna niet meer te onderscheiden van porselein, mag niet meer de naam van picknickservies hebben. Denk er nog een avondtemperatuurtje van 18/ 20 graden bij, een heater/houtkachel en wat lekkere drankjes en hapjes en mijn lente kan niet meer stuk.

Meer blogs:

De laatst gepubliceerde DIY:

Van verfblik naar terug- & vooruitblik!

Hoe leuk is het om met je gezin, familieleden of vrienden aan het einde van het jaar terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar. Wat vond je leuk en wat doe je nooit meer, wat wens je in het komende jaar en wat wil je absoluut niet?

Wij gingen er dit jaar met zijn zessen eens even goed voor zitten. Zo leuk wat voor gesprekken er op tafel komen en hoe kinderen denken in de verschillende fases waar ze in zitten.

Wat heb je nodig:

 • Leeg verfblik (te koop bij bouwmarkt)
 • Etiket op A4 formaat (te koop bij kantoorvakhandel)
 • Schaar
 • Permanent marker (te koop bij action, Hema of vergelijkbare winkel)
 • Liniaal
 • Potlood
 • Karton of kaartjes die in het blik passen (te koop bij Action, Hema of vergelijkbare winkel)

Verfblik_Benodigdheden

Maak het blik open door met een schaar onder de deksel te wippen. Knip het karton in 6 gelijke kaarten. Het gaat erom dat de kaarten groot genoeg zijn om je tekst op kwijt te kunnen en klein genoeg zijn om in het blik te passen. In dit blik zijn de kaarten dubbel gevouwen.

Bedenk wat voor vragen je wilt stellen die voor iedereen die mee doet te beantwoorden zijn.

Ik had de volgende vragen opgeschreven op een los kaartje:

Terugblik 2018

 1. Wat vond het allerleukst in 2018?
 2. Wat vond je niet leuk in 2018 of waarin ben je teleurgesteld?

Vooruitblik 2019

 1. Wat wil je heel graag doen in 2019/wat zijn je doelstellingen?
 2. Wat wil je absoluut niet meer in 2019?
 3. Waar sta je over 10 jaar/ wat wil je later worden?

Verfblik_Kaartjes

Als iedereen zijn eigen kaart heeft ingevuld, stop dan de kaart in het blik en sluit de deksel. Met een hamer kun je hem extra stevig dicht slaan. Wel leuk voor het effect😉

Neem het etiket en rol deze met de achterkant erop even over het blik. Meet de hoogte van het blik op en meet dit af op het etiket. Knip het etiket op het desgewenst formaat.

Verfblik_Op_Maat

Je kunt ervoor kiezen om het hele blik te beletteren of er een tekening op te maken. Je kunt ook een deel gebruiken zoals ik heb gedaan. Ik heb ongeveer 1/3 van het etiket gebruikt voor tekst, dan kun je vanuit de voorkant heel de tekst lezen. Verdeel het etiket met dunne verticale potloodlijnen in 3 delen en gebruik het middelste deel voor je tekst of tekening. Gebruik hiervoor een permanent marker. Ik heb zwart gebruikt, uiteraard kun je zoveel kleur gebruiken als je wilt.

Als de tekening klaar is dan kun je het etiket gaan plakken op het blik.
Haal 2 centimeter van de achterkant van het etiket los, start met plakken van het etiket aan de achterkant van het blik, waar je de naad ziet. Wrijf het etiket op het blik, haal steeds een stukje meer achterkant van het etiket eraf en plak het op het blik. Wrijf het glad met je vingers in vloeiende bewegingen zodat je geen vouwen krijgt in het etiket.

Verfblik_Etiket

Een alternatief voor het gebruiken van een etiket is krijtbordverf. Daarmee kun je het blik ook beschilderen en daarna met krijtbordstift mooi maken.

Op 31 december 2019 maken wij het blik open en gaan we kijken wat er terecht is gekomen van de wensen en voorspellingen die we hebben opgeschreven. Ik heb er nu al zin in!

Verfblik_Resultaat

Ik ben erg benieuwd of je ermee aan de slag gaat, ik zou het super leuk vinden als je je eindresultaat met me deelt op Instagram (lotsofstyle.nl) door mij te taggen in je bericht. Veel plezier met het uitwerken van dit idee! ♡

Meer DIY’s:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.