Inspiratie

De leukste tips om je huis ‘babyproof’ te maken (en toch stylish verantwoord!)

De volgende blog is in samenwerking met Mama Glow (www.mamaglow.nl) tot stand gekomen.

Een bult op het hoofdje van je baby, een blauwe plek op haar beentje door de punt van de tafel, een vingertje in het stopcontact…zodra je baby gaat kruipen of lopen doe je er goed aan om je huis babyproof te maken!

Maar hoe doe je dat? Speciaal voor deze blog heb ik interieurstyliste Lotte van Berkel (39) van Lots of style (instagram: lotsofstyle.nl, http://www.lotsofstyle.nl) geïnterviewd. In een paar steekwoorden kan ik de stijl van Lotte omschrijven als scandinavisch/boho chic, basic, rustig, licht, warmte, natuurtinten. Ze geeft goede en leuke tips die ook nog eens stylish verantwoord zijn! Om je huis gezellig en veilig in te richten als je baby is geboren zijn deze tips onmisbaar.

Tip 1:

Voor in de woonkamer kun je warme, fijne kleden op de grond neer leggen. Een kleed is een echte sfeermaker en een genot voor je baby. Je kindje kan lekker spelen en rollen op een zacht kleed. Let er voor de veiligheid van je baby wel op dat het kleed niet te veel haren los laat. Mooie en betaalbare kleden koop je bij Karwei, Kwantum, Jysk, Casa en Ikwillem.nu.

F3A22750-77C3-44BB-954A-3501FB44E053

1e vloerkleed Jysk, bron LOT’s of STYLE

Attachment-1

2e vloerkleed ikwillem.nu, bron LOT’s of STYLE

Tip 2:

De veiligheid van je kindje gaat boven alles! Dat betekent geen scherpe voorwerpen en bijvoorbeeld een ronde tafel in plaats van een tafel met scherpe punten. Wat je ook veel ziet zijn tipi tenten, ze zijn stylish maar bieden je kindje ook een fijn rustplekje. Ze zijn er in allerlei prijsklassen en zelfs ook eenvoudig zelf te maken met bezemstelen/bamboestokken, touw en een stuk stof. Maak hem af met kussens, plaid, linten, lichtslinger of een naambordje en je kindje heeft een leuk eigen plekje. Op Pinterest zie je veel inspiratie van deze tenten en DIY tips. Je kunt ook een speeltentje creëren voor je kindje door een kleed over de eettafel te leggen. Zo hebben ze hun eigen knusse hoekje en kunnen ze soms urenlang spelen en cocoonen.

salontafel-blog-370x556.jpg

Salontafel, bron Homepoli

tipi-tent-blog-370x555.jpg

Tipi tent, bron Sukha Amsterdam

Tip 3:

Zodra je kindje kan lopen is het leuk om je kindje staand te laten spelen in zijn eigen keukentje. Een keukentje is in veel huizen een item waar elke dag mee gespeeld wordt, dat is niet voor niks. Een kind vindt het fijn om je na te doen als je aan het koken bent of thee zet en bijkomend voordeel is dat je kindje zijn sociale vaardigheden traint. Uiteraard kan jij zijn kookkunsten proeven en gezellig mee eten! Een keukentje is bijvoorbeeld te koop bij Ikea en tot eind 2018 zelfs met een flinke korting. Om het kinderkeukentje stylish verantwoord neer te zetten in jullie woonkamer, kun je het een tof behangetje geven, een slinger erin hangen en stylen met leren handgreepjes, te krijgen bij bijvoorbeeld Chewies and more. Op de website van Huis en Grietje vind je ook prachtige keukentjes voor het geval je er iets meer aan uit wilt geven.

keukentje-1-blog-370x493.jpg

Underlayment keuken, bron Huis en Grietje

keuken-2-blog-278x300.jpg

Ikea keuken, bron Chewies and more

Tip 4:

Een speelhuisje in de tuin is fantastisch! De fantasie van je kindje wordt geprikkeld en ze kunnen zich lekker vermaken in de buitenlucht. Het speelhuisje is natuurlijk verboden toegang voor papa of mama! Nadat ze lekker gespeeld hebben, vertellen ze je enthousiast hun verhaal over wat ze allemaal beleefd hebben. Er zijn veel aanbieders van houten tuinhuizen als Van Londen en Zomerzoen maar je kunt natuurlijk ook lekker zelf aan de slag gaan met het maken van een huisje samen met je (handige) partner.

tuinhuisje-1-blog-169x300.jpg

Tuinhuisje trapgevel, bron Van Londen Hout

Tip 5:

Een bureautje of tafel waar je kindje lekker kan tekenen of knutselen is super leuk tijdens de koude herfstdagen. Ikea biedt makkelijke oplossingen zoals de Stuva serie die gebruikt kan worden als bureau en opberger in 1. Met een aanrechtblad of houten plank erop heb je snel een stylish verantwoorde plek gecreëerd. Uiteraard kun je ook een meubel op maat laten maken, dit kan via LOT’s of STYLE, de prachtige kinderstoeltjes die het meubel helemaal af maken zijn ook via ons verkrijgbaar. Je kindje kan zich naar hartenlust vermaken met kleurpotloden, stiften, verf, klei en ga zo maar door. Het eigen hoekje in de woonkamer kun je helemaal in de stijl van jullie woonkamer inrichten.

bureau-ikea-blog-300x225.jpg

Bureau Stuva Ikea, bron Pinterest

Tip 6:

Ze zeggen dat speelgoed geen rommel is maar het is toch fijn dat je ze tegenwoordig een beetje uit het zicht kunt houden met hippe opbergzakken, die zorgen voor meer rust in je kamer. Je kindje kan zijn eigen speelgoed opruimen en altijd makkelijk weer terug vinden. Bij Kwantum, Zeeman, Action, Wibra, H&M Home, Loods5, Kleine Zebra hebben ze oneindig veel varianten.

opbergzak-blog-370x284.jpg

Opbergzak, bron Kwantum

Tip 7:

And last but not least: Enkele mogelijkheden om de kunstwerken van je kleine spruit mee op te hangen zodat je niet aan de gang hoeft met plakband of magneten op de koelkast 😉

  • Een kurkwand is één van de mogelijkheden en eenvoudig toepasbaar, je koopt het o.a. op rol bij Kurk24.

kurkwand-blog-200x300

Kurkwand, bron kurk24.nl

  • Een gordijnroede, o.a. verkrijgbaar bij Ikea of een bouwmarkt waar je haken aan kunt hangen met kledinghangers of metalen knijpers.

ophangsysteem-blog-1-260x300.jpg

Ophangsysteem roede, bron Ikea

  • Een metalen wandrek, met metalen knijpers hang je de mooiste kunstwerken op. Op vele plekken te verkrijgen o.a. bij Xenos, Kwantum, Action.
  • Een pegboard, een houten ophangbord met gaatjes, o.a. te verkrijgen bij Ikea onder de naam Skadis. Samen te stellen met verschillende combinaties en accessoires. Met de (eerste) tekeningen van jouw kleintje eraan is dit ophangsysteem uniek.

ophangbord-2-blog-1-300x300.jpg

Ophangbord Skadis, bron Ikea

Wij zijn heel benieuwd hoe jouw interieur / huis er uit ziet en of je wellicht nog meer tips wilt hebben om je huis babyproof en/of kidsproof te maken! Je huis is nooit meer hetzelfde zodra er een kleintje rond kruipt of loopt. Met deze tips hopen wij dat je je huis nog fijner leefbaar kunt maken en omtoveren tot een plek waar jij en je gezin zich thuis voelt!

Liefs,

Lotte

&

Gwen van Mama Glow (instagram: mamaglownl , http://www.mamaglow.nl)

Het oorspronkelijke artikel is hier te lezen op de website van Mama Glow.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.