blog

XXL pot zoekt kamerplant

Al maanden kijk ik naar de prachtige plantenpot van Ferm Living, die verdient het natuurlijk om de mooiste plant in te hebben staan. Helaas is mijn Monstera van 5 jaar oud niet meer wat ik wil en de Monstera denkt daar volgens mij hetzelfde over. De kerstboom heeft geschitterd in de plantenpot maar nu de kerstboom weg is zoek ik een nieuwe liefde.

Ik heb 8 jaar geleden een Strelitzia Augusta gehad, daarna ben ik voor de Monstera gegaan maar ik denk dat ik nu meer een boomplant wil. Iets met een stam.

Zo luidde mijn bericht aan 123planten.nl en ik kreeg heel snel reactie. Dat ze me graag helpen bij het zoeken naar een geschikte kamerplant. Hun website is vernieuwd en daarin kun je heel makkelijk zoeken naar een plant die bij je past. De website heet https://www.makeajungle.nl.

Je kunt shoppen op verschillende plant categorieën, op verschillende groottes of de diverse plantenfamilies. En op die manier kom je met een paar stappen al uit bij jouw perfecte match! Per plant staat er praktische informatie die je wilt weten als verzorging, beste standplaats in huis, kenmerken van de plant en bijzonderheden, bijvoorbeeld of hij giftig is voor dieren.

Bij mij viel de keuze al snel op Fycus Lyrata, deze plant past perfect in de hoek met veel zonlicht. Hij komt oorspronkelijk uit West Afrika wat ik een leuke knipoog vind naar mijn wandschalen uit Afrika die er vlakbij hangen. Aan de verzorgingtips op de website te zien is het een plant die buiten elke week water en in de zomer wat voeding weinig aandacht nodig heeft. Gewoon veel liefde en ‘eten’ geven dan komt het helemaal goed dus!

Inmiddels staat de plant te shinen in de XXL pot en zijn we er heel blij mee. Mocht jij nu de kerstboom eruit is ook denken aan een plant kijk dan echt even op de website https://www.makeajungle.nl. Ik ben benieuwd voor welke plant jij gaat!

De pot is van Ferm Living, omdat ik er al een tijdje veel vragen over krijg zal ik een shoplinkje toevoegen. Ook geef ik nog wat alternatieve shoptips voor toffe plantenpotten. Kijk dus gerust even rond. Laat je me weten voor welke plant en/of pot jij bent gegaan in de reacties?

Liefs Lotte

 

Shoplinks

Ficus Lyrata € 119

 

 

 

Fotografie: @lotsofstyle.nl

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.