DIY

Krans voor kerst met trendy pluim

Het is weer bijna kerst, zoals elk jaar bedenk ik wat ik zelf kan maken voor in huis om een gezellige kerstsfeer te creëren. Om de pluimentrend kunnen we niet heen, je ziet ze veel op instagram, in de bladen en de bloemist om de hoek verkoopt ze inmiddels ook. En aangezien ik er al jaren meer dan genoeg van in huis heb kon ik er mooi een krans mee maken.

Wat heb je nodig:

  • Buigzaam draad van aluminium, big bazar, action of bouwmarkt, rond de €3,- en er zit 3 meter aan de rol. Ik gebruikte 1 rol
  • Pluimen, oa verkrijgbaar bij je bloemist, Intratuin en Kwantum voor tussen de € 5,- en € 15-, 1 bosje
  • Mos, action heeft zakken met grijs mos en groen mos gemengd, voor € 1,50. Ik gebruikte 1 zak. Intratuin verkoopt ook dergelijke zakken mos.
  • Lampjes met batterijen, in vele winkels te verkrijgen rond de kerstperiode. Al voor een paar euro.
  • Veren, van action tijdens de kerstperiode, €0,79 per stuk. Ik heb er 3 gebruikt.
  • Kersttakken, ik nam gesnoeide takken uit het bos mee. Ook bij Intratuin of lokale bloemist te koop, 3 tot 6 takken is meer dan genoeg.
  • Kniptang
  • Schaar
  • Lijmpistool met lijm
  • Plakband
De basis van de krans maken
Het buigzaam draad is 3 meter lang. Trek het draad volledig uit en maak er een cirkel van in het formaat wat je wilt. Mijn cirkel is 60 cm doorsnee. Als de cirkel het juiste formaat heeft draai je nog een cirkel rond de bestaande cirkel. Je krijgt een dubbele laag waardoor hij steviger is en minder buigzaam. Het einde van het draad maakt je vast door hem een paar keer rond de cirkel te draaien.
 
 
De krans bekleden
De verhouding 2/3 1/3 vind ik zelf altijd het mooist bij kransen. Ik heb gekozen voor 2/3 mos en 1/3 takken, pluimen en veren. Het mos maak je vast aan de cirkel met een lijmpistool. Laat het lijmpistool eerst goed warm worden totdat de lijm vloeibaar is. Pak steeds een stuk mos van 2 tot 4 cm en breng lijm aan op de krans. Plak de mos op de krans. Zo plak je 2/3de van de krans vol.
 
Vervolgens neem je de lampjes aan draad met batterijen. Draai de snoer rond op de krans op elke 20 cm. Zo blijft het snoer het beste zitten. Eindig met het snoer op het stuk waar je takken gaat gebruiken. Met plakband maak je het lampdoosje met batterijen vast. Ik rolde het plakband een paar keer om het lampdoosje heen.
 
Eerst maak je de takken vast aan de krans, begin met langste takken vanuit het lampdoosje. Leg het uiteinde van de tak naar links op het doosje en lijm vast met het lijmpistool. Vervolgens leg je een volgende tak naar rechts en lijm je vast. Zo bouw je het op naar steeds kortere takken en zowel links als rechts.
 
Daarna knip je de pluimen af op lengte zoals je ze wilt schikken in de takken. Ik heb er 6 gebruikt en ook weer links en rechts vastgeplakt vanuit het midden waar het lampendoosje zit.
Als laatste heb ik de kerstveren afgeknipt op verschillende lengtes en in de takken gestoken, je kunt ze ook vastlijmen maar is niet per se nodig. Ik heb 3 veren gebruikt. Ik werk graag met oneven aantallen in bloemstukken, dat geeft het mooiste effect.
 
 
Styling
Ik heb de krans op de stenen muur gehangen en ook op een witte muur. Ik vind zelf op een lichte achtergrond dat de krans mooier uitkomt door het contrast. Het heeft qua styling verder niets nodig. Je hebt zo een super warme en mooie kerstsfeer gecreëerd.
 
Je kunt dus in een uur tijd met weinig materiaal een super
mooie en toch eenvoudige kerstdecoratie maken.
 
Intratuin heeft deze krans op hun inspiratiepagina geplaatst, altijd leuk om andere mensen zo te inspireren. Er staan veel leuke sfeerplaatjes op https://inspiratie.intratuin.nl/
 
 
Ik ben erg benieuwd of je ermee aan de slag gaat, ik zou het super leuk vinden als je je eindresultaat met me deelt op Instagram (lotsofstyle.nldoor mij te taggen in je bericht.
 
 
Kun je je nog herinneren dat ik vorig jaar een ander idee heb uitgewerkt met kerst? Hij is bij mijn andere blogs te lezen. Wie weet kun je daar ook nog mee aan de slag.
 
Veel plezier met het uitwerken van dit idee! 
 

Klik hier voor meer blogs en DIY’s.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.