Voor deze toffe tussenwoning in Breda werd ik uitgenodigd voor interieuradvies.

De bewoners wilden graag advies over kleur, materiaal, meubels en accessoires. Hun woonstijl is te omschrijven als scandinavisch, japandi met toevoeging van kleur en enkele stoere elementen.

We hebben samen een kleurenpalet samengesteld voor de woonkamer/keuken. Ik adviseer de klant altijd om dit kleurenpalet aan te houden bij alles wat je aanschaft. Dan heb je een mooie, sprekende, warme en zeer sfeervolle combinatie van kleuren. Met toevoeging van enkele items in zwart zorg je voor een stoer contrast. Gebruik max 3/4 items in 1 zelfde kleur anders verliest de accentkleur zijn kracht. Ga eerder voor een tint donkerder of lichter als je van een kleur meer items wilt toevoegen. Maar onthoud less is more!

Voor het kleuradvies heb ik als basiskleur de kleur Frosted Sand geadviseerd te gebruiken van Vestingh.nl. Dit is een mooie basiskleur voor alle muren en plafond. Voor de muur in de uitbouw hebben we de kleur Brown Wood gekozen van Vestingh. Deze kleur is ook heel tof om de kast in de keuken mee te verven. Door kleuren terug te laten komen creëer je eenheid en rust. Zo was het advies ook om de muur achter de bank ook kleur Brown Wood te schilderen om daar een extra warme sfeer te maken. In de tussenkamer tegenover de keuken hebben we een wand met behang geadviseerd. We hebben daar een prachtig behang voor geselecteerd van Arte.

De houten panelen met zwart vilt van Noakk.nl hebben we geplaatst in de keuken in het hoekje links naast de keuken. Een paneel is mooi om terug te laten komen op een ander deel van de kamer. In dit geval is gekozen voor de voorkamer naast de erker. Het gaat om de herhaling van materialen en de toevoeging van natuurlijk materiaal voor warmte. In de kleuren cognac, okergeel en/of groen zijn de accessoires te selecteren. Het gaat om accenten om het effect van deze kleur te krijgen. Te denken valt aan een fauteuil, kussentjes, plaid, vazen etc.

Qua materiaal hebben we gekozen voor behang, hout en stof, dekton in marmerlook en tegeltjes voor de keuken. Voor de raambekleding wordt gekozen voor natuurlijk materiaal. Om wat anders dan iedereen te doen adviseren wij steeds vaker Wood Weaves. Dat zijn houten rolgordijnen, verkrijgbaar in heel veel kleuren en in rolgordijn en vouwgordijn. Heel mooi bij ramen in een erker of kleinere raampartijen. Voor de gordijnen in de uitbouw achter zijn luchtige Linnenlook in between gordijnen geadviseerd. In de keuken waren door de bewoners al mooie keuzes gemaakt, de kleur Leem met dekton blad in marmer is prachtig en is perfect als rustige basis en makkelijk te combineren. Mooie woonstijl! Voor een speels effect in de strakke keuken zijn tegeltjes voor in de nis geadviseerd van Designtegels.nl in Breda. Genoeg keuze in vorm en kleur.

Interieuradvies voor jouw woning?

Related projects