Voor deze dubbele woning in Groningen werd ik uitgenodigd voor online interieuradvies.

De bewoners wilden graag advies over kleur, materiaal, meubels, verlichting en accessoires. Hun woonstijl is te omschrijven als een combinatie tussen scandinavisch/boho (lichte muren en zachte kleuren) en industriële woonstijl (enkele stoere elementen in materiaal als staal en oud hout)

Bewoners hebben een leuk huis maar na het krijgen van een kindje hebben ze behoefte aan het opnieuw inrichten van de ruimtes om het overzichtelijk, rustig, praktisch, 1 geheel en meer van deze tijd te maken.

In het kleuradvies heb ik als basiskleur de kleur Mushroom geadviseerd te gebruiken van Vestingh.nl. Dit is een mooie basiskleur voor alle muren. Een zachte kleur die direct warmte creëert en minder kwetsbaar is dan wit. In deze woning is veel licht en daardoor kun je makkelijk voor een wat donkerdere tint als basiskleur kiezen. De accentkleur in Brown Wood is gekozen voor de speelkamer. Een stoere kleur die toch rust uitstraalt in een al drukke ruimte waar het kindje zijn speelgoed heeft staan. Het kleuradvies voor de muur achter de televisie doorlopend naar de eetkamer is gebruik van Ginger Gold van Le Noir et Blanc van Karwei.nl. Hiermee worden 2 ruimtes door kleur met elkaar verbonden.

De houten latten panelen met zwart vilt van Noakk.nl zijn een mooie warme toevoeging op het geheel en die hebben we ook zowel in de woonkamer als de eetkamer terug laten komen. Het gaat om de herhaling van materialen en de toevoeging van natuurlijk materiaal voor warmte en harmonie. De kleuren mushroom, brown wood, ginger gold en accentkleur terra pink zijn prachtig ook te gebruiken als kleur voor accessoires en meubels, zoals fauteuil, kussentjes, plaid, vazen etc.

In de speelkamer zijn stalen deuren geadviseerd om de ruimte af te kunnen sluiten. Ook zijn maatwerkmeubels van Bibelottebedding.nl geadviseerd. Waar het speelgoed in opgeborgen kan worden, maar waarop ook met auto’s gereden kan worden en met Lego gespeeld kan worden. Later kun je van de opbergmeubels zelfs bankjes maken met een kussen erop en kan je kind er heerlijk een boekje lezen of een filmpje kijken.

Qua verlichting hebben we gekeken naar transparantie voor de rust, naar lampen die zowel stoer als vrouwelijk zijn. Ik heb verschillende opties uitgewerkt van stoere staal met glas voor de rust tot wat meer een mix tussen een lamp met vrouwelijke vormen in stoer materiaal staal of hout.

Voor de materialen van bank, stoelen en vloerkleed heb ik geadviseerd te kijken naar stoffen die warmte uitstralen. In combinatie met industriële poot bijvoorbeeld. Dus een stoere eetkamerstoel met stalen zwarten poten in een roze aaibare ribstof bijvoorbeeld. In het vloerkleed mogen de kleuren van het kleurenpalet terugkomen. En ronde en rechte vormen voor balans, stoerheid en vrouwelijkheid in 1.

Het volledige resultaat van dit interieuradvies waarin kleur, verlichting, materiaal, meubels en accessoires meegenomen zijn kun je hier bekijken.

Interieuradvies voor jouw woning?

Related projects