Voor deze tussenwoning in Gorinchem werd ik uitgenodigd voor een 2 uur interieuradvies aan huis.

De klant zocht eenheid in huis en vond het lastig om er 1 geheel van te maken. Daarbij wilde zij advies over kleur, materiaal, meubels en accessoires. De woonstijl is te omschrijven als een combinatie tussen Bohemian, Scandinavisch, en lekker kleurrijk.

We hebben samen een kleurenpalet samengesteld voor de woonkamer/keuken. Voor de keuken heb ik het gebruik van tegels geadviseerd. Deze een stukje door te laten lopen richting de woonkamer waardoor je de keuken en woonkamer als het ware met elkaar verbindt.

In het kleurenpalet hebben we de bestaande kleur denim (blauw) gecombineerd met een beetje meer warmte door te combineren met Terracotta & diverse roze tinten van Vestingh.nl. Om het geheel stoer en chique te maken heb ik geadviseerd messing en zwart toe te voegen. Dat kan in kleine elementen toegepast worden om het geheel de chique touch te geven. Zoals bijvoorbeeld in kaarsen, een kussen, stoelpoten of een bloempot. Ik adviseer de klant altijd om dit kleurenpalet aan te houden bij alles wat je aanschaft. Dan heb je een mooie, sprekende, warme en zeer sfeervolle combinatie van kleuren. Met toevoeging van enkele items in zwart zorg je voor een stoer contrast. Gebruik max 3/4 items in 1 zelfde kleur anders verliest de accentkleur zijn kracht. Ga eerder voor een tint donkerder of lichter als je van een kleur meer items wilt toevoegen.

Om het kleurenpalet extra kracht bij te zetten heb ik geadviseerd om te zoeken naar kunst die de geselecteerde kleuren uit het kleurenadvies bevat. We kwamen uit bij een IXXI. Een kunstobject, een vloerkleed of een schilderij wordt vaak gebruikt als kleurenpalet in een woning. Daar kun je de kleuren uit halen en die in diverse (donkere en lichte) tinten terug laten komen in je woning. Zo kun je best wat kleur gebruiken in je woning zonder dat het druk wordt. Herhaal de kleuren wel een aantal keer, ton sur ton is hierbij ook erg mooi. Maar laat een accentkleur niet de overhand nemen. Gebruik 3 tot 4 items in eenzelfde kleur om de balans te bewaren.

Het gehele interieuradvies is hieronder te lezen. Dit wordt na een 2 uur durend advies aan huis netjes uitgewerkt in een digitale presentatie welke de klant binnen een week ontvangt.

Interieuradvies voor jouw woning?

Related projects