Voor deze tussenwoning werd ik uitgenodigd voor een online 2 uur interieuradvies.

De klant zocht eenheid in huis en wilde interieuradvies voor de woonkamer. Ze had de wens om kleur toe te voegen maar wist niet hoe te combineren met andere kleuren en toch de rust bewaren. Een veel voorkomende vraag bij LOT’s of STYLE.

Mijn advies is altijd om kleuren te herhalen en materialen te herhalen dan kun je best wat kleuren gebruiken zonder dat er drukte ontstaat. Er zijn verschillende kleurcombinaties mogelijk. Kies je voor een warme kleur en ga je voor harmonie? Vul dan je basiskleur aan met andere warme tinten. Dat kan ook dezelfde kleur zijn maar in een andere tint, lichter of donkerder, ton sur ton. Je kunt ook contrasterende kleurcombinaties maken, kleuren die in de kleurencirkel tegenover elkaar staan. Bijvoorbeeld oranje, geel, rood vs. blauw, groen, paars.

We hebben samen een kleurenpalet samengesteld voor de woonkamer met kleuren van Vestingh., en van Flexa. Een combinatie van een warme aardse tint met een koele tint, contrasterende kleuren dus. En wat zwart voor het stoere contrast. Aan de lange wand richting de keuken hebben we een aantal stroken behang geadviseerd. Zo breekt het een lange wand en maak je verbinding tussen eetkamer en keuken.

Voor achter de bank heb ik houten sierlijsten geadviseerd. Die op het moment van het advies steeds vaker terug te zien zijn in woningen. Een mooie wandbekleding die ook nog eens eenvoudig zelf te maken is. Schilder de lijsten mee in de kleur van de muur en het blijft rust uitstralen. Je kunt de sierlijsten ook nog vullen met een tof behang waar je dus maar 1 rol van nodig hebt. Leuke budgettip dus!

Verder hebben we geadviseerd om alle kleine spulletjes te clusteren op een dienblad in een kast of op een mooie plank op de tafel. Ga voor grotere elementen om rust te bewaren.

Het gehele interieuradvies is hieronder te lezen. Dit wordt na een 2 uur durend advies netjes uitgewerkt in een digitale presentatie welke de klant binnen een week ontvangt.

Interieuradvies voor jouw woning?

Related projects