DIY

Stoffige jutezak wordt trendy wanddoek

jutenzakken

De jutezak van sint en piet. Wie kent hem niet?! Er kunnen heeeeel veel cadeaus in en je buren zetten hem vlug voor de deur met pakjesavond. De rest van het jaar ligt ie nutteloos in de kast te verstoffen. Tenminste zo was het altijd bij mij. Dus toen mijn kinderen dit jaar niet meer geloofde zag ik kans om deze zak een ander doel te geven. Daarbij wil ik er ook voor zorgen dat hij meer dan 1 dag per jaar mag shinen.

Wat heb je nodig:

  • Jutezak
  • Schaar
  • Permanent marker
  • Strijkijzer
  • Plastic placemat (liefst groot)
  • Metalen klemmen (verkrijgbaar bij o.a. Hema, action en hobbyzaak) of ander bevestigingsmateriaal als masking tape, dubbelzijdige tape of een stok met touwtje

Knip de zak op het gewenste formaat met een stofschaar of scherpe keukenschaar. Een enkele laag is voldoende en zorg dat je de niet bedrukte zijde gebruikt.

Als er veel vouwen in het uitgeknipte doek zitten kun je deze er heel makkelijk uitstrijken met een strijkijzer.

Bedenk wat je op het kleed wilt zetten. Inspiratie is o.a. te vinden op Pinterest, daar staan veel quotes en plaatjes op die je met een zoekterm kunt vinden. Zoek bijvoorbeeld op ‘kerst quote 2018’ of ‘christmas’. Teken op een los A4 papier wat je op het doek wilt tekenen, zo kun je eerst het ontwerp even zien wat je gaat maken en eventueel nog aanpassen. Ik koos voor een combinatie van een tekst en een tekening.

Leg het placemat op tafel en daarop het gestreken doek. Teken de tekst/ tekening op het doek. Doordat het heel ruw materiaal is hoef je geen hele vaste hand te hebben. Dat maakt het dus een stuk eenvoudiger.

Door metalen klemmen aan de bovenkant te bevestigen heb je direct een ophangsysteem. Ik gebruik klemmen met gaatjes erin zodat ik ze aan een spijkertje kan hangen. Omdat het doek bijna niks weegt kun je het zelfs met een stukje dubbelzijdig tape bevestigen aan de muur.

jutenzakken

Ik ben erg benieuwd of je ermee aan de slag gaat, ik zou het super leuk vinden als je je eindresultaat met me deelt op Instagram (lotsofstyle.nl) door mij te taggen in je bericht. Veel plezier met het uitwerken van dit idee! ♡

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.