IMG_3525

Voor de gezelligheid, voor het knusse gevoel, omdat je kind bang is of gewoon omdat het er stylish te gek uitziet.

Bij mijn zoektocht naar een klamboe of bedtent kreeg ik niet de inspiratie die ik wilde. Geen zin in grote stokken in de slaapkamer, boren in het plafond, een standaard klamboe of gaten in het nieuwe bed.

Ineens had ik een ingeving, vanuit een bestaande trend maar daar een andere draai aan gegeven. Een tafelklem, die kun je natuurlijk ook aan een bed klemmen. Daar overheen stof draperen en klaar is kees. Zo gezegd zo gedaan. Ik leg je hier uit hoe ik te werk ging.

Wat heb je nodig:

 • Tafelklem (ik kocht er 1 bij Hornbach) je kunt ze tot 2,50 instellen dus precies op de maat van het bed stellen.
 • Stof, ik gebruikte de oud roze stof Febe van Kwantum. De stof is 1,50 mtr breed. Ik heb 2 coupons van 3 meter gebruikt.
 • Strijkband (Kwantum of stoffenzaak)
 • Kabelbinders oftewel tyraps in de kleur van de tafelklem (doe het zelf zaak)
 • Schaar

Optioneel

 • Slinger (ik koos voor een slinger met pompons van Kwantum)
 • Embrasse (een touw met kwasten om de stof bij elkaar te binden, Kwantum)

De tafelklem

De tafelklem is verkrijgbaar in zwart staal, wit en aluminium. Ik kocht de zwarte omdat er geen wit meer was 😉

De tafelklem bestaat uit 3 delen. Je maakt aan iedere kant een deel vast aan een rand van het bed, je schroeft de klem zo strak als kan om de rand heen. Bij het hoofdeinde en voeteneinde van het bed en meet even het midden uit. De lange stang leg je in de houders die aan de stang met klem zitten. Je maakt ze extra stevig aan elkaar door een kabelbinder om de stangen te bevestigen zodat de liggende stang en de staande stang vast zitten aan elkaar en dus niet kunnen gaan schuiven.

De gordijnen

Ik kocht stof bij Kwantum, de meeste stof is 1,50 mtr breed en dan heb je 2 keer 3 mtr nodig. Dan valt de stof achter het bed en aan de voorkant netjes over het matras. Ga voor een stof die strijkbaar is, dat staat bij de stof vermeld, dan kun je strijkband gebruiken om de stof om te zoomen. Of je naait er een zoom in dat kan natuurlijk ook.

Styling van de bedtent

Als de 2 stukken stof netjes gezoomd zijn kun je ze over de stang draperen, zorg dat de stof achter het bed bijna tot de grond komt en zet het bed strak tegen de muur. Je kunt met wat steken de stof om de stang vast rijgen. Zo glijd de stof niet van de stang af.

Ik heb slingers met pompons gebruikt om het mooi af te stylen. Hier kun je in variëren met wat je leuk en mooi vindt.

Nog een extra zijn de embrasses, je kunt de stof ermee bij elkaar binden. Mijn dochter vind dat nog wel het leukste van alles. Ik vond het een beetje to much maar snap het prinsessen gehalte voor haar. Er komen nog prachtige lampen in van @ekaterinagalera om de sprookjesachtige sfeer helemaal af te maken.

Een alternatief voor gordijnen is natuurlijk leuke frutsels die je aan de klem kunt hangen. Slingers, vlaggen, pompons, verlichting. Het maakt het bed net wat gezelliger, pas wel op voor overkill. Het is namelijk volgens mij een plek waar je kind rustig moet kunnen slapen en niet een plek waar hij/zij overprikkeld moet raken.

Eindresultaat van de bedtent

Wie wilt er nu niet zo’n bed? Het nodigt erg uit om er naast te gaan liggen, doe ik maar niet want straks wil ik niet anders 🤗

Ik ben erg benieuwd of je ermee aan de slag gaat, ik zou het super leuk vinden als je je eindresultaat met me deelt op Instagram (lotsofstyle.nl) door mij te taggen in je bericht. Veel plezier met het uitwerken van dit idee! ♡

6 thoughts on “Van tafelklem naar bedtent!

 1. lilian schreef:

  Wat geweldig zeg! Buigt de stang niet door over zo n grote lengte?

  1. lotvanberkel schreef:

   Hi Lilian, dankjewel voor je leuke reactie. De stang is er voor gemaakt om over deze lengte gemonteerd te worden. En het ligt er denk ik wel aan wat voor stof je gebruikt maar deze lichte stof gaat prima! Liefs Lotte

 2. Dominiek schreef:

  Zo leuk…ik wil het ook proberen voor mijn dochter…ze wil vaak even een rustig plekje in haar bed creëren…jammer denk ik dat ik het niet op het huidige bed kan bevestigen…eventueel duidelijke foto die je kan door sturen hoe jij het hebt? Zal morgen ook eens moeten kijken of het onder de schuine wand kan… Vind het zo mooi!!!

  1. lotvanberkel schreef:

   Hi dominiek, ik zie nu pas dit bericht. Excuus. Is het nog gelukt? Groet lotte

 3. devreker schreef:

  het bed is prachtig en lijkt standaardmaat in tegenstelling tot de meeste bedbanken… Van waar komt het?

  1. lotvanberkel schreef:

   Het bed komt van karwei en is van het merk woood. Groet lotte

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.