DIY

De laatst gepubliceerde DIY:

Van verfblik naar terug- & vooruitblik!

Hoe leuk is het om met je gezin, familieleden of vrienden aan het einde van het jaar terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar. Wat vond je leuk en wat doe je nooit meer, wat wens je in het komende jaar en wat wil je absoluut niet?

Wij gingen er dit jaar met zijn zessen eens even goed voor zitten. Zo leuk wat voor gesprekken er op tafel komen en hoe kinderen denken in de verschillende fases waar ze in zitten.

Wat heb je nodig:

 • Leeg verfblik (te koop bij bouwmarkt)
 • Etiket op A4 formaat (te koop bij kantoorvakhandel)
 • Schaar
 • Permanent marker (te koop bij action, Hema of vergelijkbare winkel)
 • Liniaal
 • Potlood
 • Karton of kaartjes die in het blik passen (te koop bij Action, Hema of vergelijkbare winkel)

Verfblik_Benodigdheden

Maak het blik open door met een schaar onder de deksel te wippen. Knip het karton in 6 gelijke kaarten. Het gaat erom dat de kaarten groot genoeg zijn om je tekst op kwijt te kunnen en klein genoeg zijn om in het blik te passen. In dit blik zijn de kaarten dubbel gevouwen.

Bedenk wat voor vragen je wilt stellen die voor iedereen die mee doet te beantwoorden zijn.

Ik had de volgende vragen opgeschreven op een los kaartje:

Terugblik 2018

 1. Wat vond het allerleukst in 2018?
 2. Wat vond je niet leuk in 2018 of waarin ben je teleurgesteld?

Vooruitblik 2019

 1. Wat wil je heel graag doen in 2019/wat zijn je doelstellingen?
 2. Wat wil je absoluut niet meer in 2019?
 3. Waar sta je over 10 jaar/ wat wil je later worden?

Verfblik_Kaartjes

Als iedereen zijn eigen kaart heeft ingevuld, stop dan de kaart in het blik en sluit de deksel. Met een hamer kun je hem extra stevig dicht slaan. Wel leuk voor het effect😉

Neem het etiket en rol deze met de achterkant erop even over het blik. Meet de hoogte van het blik op en meet dit af op het etiket. Knip het etiket op het desgewenst formaat.

Verfblik_Op_Maat

Je kunt ervoor kiezen om het hele blik te beletteren of er een tekening op te maken. Je kunt ook een deel gebruiken zoals ik heb gedaan. Ik heb ongeveer 1/3 van het etiket gebruikt voor tekst, dan kun je vanuit de voorkant heel de tekst lezen. Verdeel het etiket met dunne verticale potloodlijnen in 3 delen en gebruik het middelste deel voor je tekst of tekening. Gebruik hiervoor een permanent marker. Ik heb zwart gebruikt, uiteraard kun je zoveel kleur gebruiken als je wilt.

Als de tekening klaar is dan kun je het etiket gaan plakken op het blik.
Haal 2 centimeter van de achterkant van het etiket los, start met plakken van het etiket aan de achterkant van het blik, waar je de naad ziet. Wrijf het etiket op het blik, haal steeds een stukje meer achterkant van het etiket eraf en plak het op het blik. Wrijf het glad met je vingers in vloeiende bewegingen zodat je geen vouwen krijgt in het etiket.

Verfblik_Etiket

Een alternatief voor het gebruiken van een etiket is krijtbordverf. Daarmee kun je het blik ook beschilderen en daarna met krijtbordstift mooi maken.

Op 31 december 2019 maken wij het blik open en gaan we kijken wat er terecht is gekomen van de wensen en voorspellingen die we hebben opgeschreven. Ik heb er nu al zin in!

Verfblik_Resultaat

Ik ben erg benieuwd of je ermee aan de slag gaat, ik zou het super leuk vinden als je je eindresultaat met me deelt op Instagram (lotsofstyle.nl) door mij te taggen in je bericht. Veel plezier met het uitwerken van dit idee! ♡

Meer DIY’s:

Posted in DIY

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.